Topsælgere

Salg af kaffe fra KAFFE-APE privatperson.

 

Du må sælge kaffe som privat person fra din KAFFE-APE hvis salget ikke overstiger 50000kr om året. Og du gør det lejlighedsvis.

 

 

Du kan let have en lille forretning som privat person, med en lille kaffe ape fra Kyle.dk. hvis du ønsker at købe en lille kaffe bil eller kaffe ape som de kaldes, og tage ud og sælge lidt kaffe som privat person, så er her en lille guide til hvordan du kan dette.

 

Der er nogen regler man skal holde sig indenfor, for at må gøre det. Vi har her samlet det hele og kogt det ned til få og forstålige ord som forklare hvordan man kan komme til at sælge kaffe fra sin Piaggio ape kaffevogn.

 

 

 

 1. Skat
 2. Moms
 3. Kasse apparat
 4. Næringsbrev
 5. Fødevaregodkendelse
 6. hygiejnebevis

 

 

 1. Skat.

Du skal gemme dine bilag fra købet af kaffe bønner, kopper, mælk, osv...

Have en lille kasse eller mavebælte med bytte penge, og ligge de penge der i som du får ved salget af kaffe, du skal før du går i gang med salget hver dag tælle hvor mange bytte penge du har, og når du slutter salget samme dag tælle hvor mange penge du så har. (daglig kasse optælling). Kasseoptællingen hver dag skriver du ned på et stykke papir så du altid kan kolde styr på hvor meget du har solgt for den dag, husk at skrive på hvis du tager penge ud af kassen. Du skal selvfølgelig betale skat af dit overskud (nettoresultat), du finder dit nettoresultat ved at skrive alle dine udgifter ned på et stykke papir og alle dine indtægter og når de tal modregnes hinanden så får du nettoresultatet, nettoresultatet kan både være et underskud eller et overskud. Overskuddet skriver du ind på din selvangivelse under rubrik 12 som er honorar, bemærk at hvis der er et underskud skal du ikke skrive noget.

 

 1. Moms.

For privat personer er der ingen krav om moms registrering så længe du ikke overstiger en omsætning på 50.000kr

 

 

 1. Kasse apparat.

Der er ingen krav om kasse apparat der du ikke sælger vare til over 1000kr pr stk. Og ikke har noget CVR nummer. Du skal dog have et sted at opbevare pengene, hvis ikke du ønsker at have et kasse apparat til at stå, det kan du gøre i en lille kasse, skuffe, mavebælte, eller tjenerpung, rigtigmange bruger en tjenerpung til det. Du skal dog have mulighed for at give kunder der ønsker det en forenklet faktura med. En forenklet faktura er typisk et håndskrevet stykke papir hvor der står hvad der er købt og af hvem, du kan købe en blok med fortrykte forenklet faktura hos din boghandel.

 

 

 1. Næringsbrev.

Du skal ikke have noget næringsbrev så længe dit salg er under 50.000kr om året.

 

 

 1. Fødevaregodkendelse.

Du går under lejlighedsvise arrangementer. Det vil sige du kun er ude og sælge 10 gange om året og af en varighed på 3 dage af gangen. Så behøver du ikke en fødevaregodkendelse. Der er også set eksempler på 8 gang af 4 dage eller 2 gang af 15 dage. Men reglen er beskrevet som 10 gange af 3 dag.

 

 

 1. Hygiejnebevis.

At sælge kaffe fra kaffe ape kan foregå uden hygiejniske problemer så behøver du ikke et hygiejnebevis. Hygiejnebevis behøver du først når du begynder at sælge letfordærvelige fødevarer du kan også sælge et lille rundstykke til kaffen med smør så længe du ikke kommer Fx kødpålæg på der dette er letfordærvelig.

 

Ønsker du at gå skridtet vidder og sælge kaffe fuld tid som erhvervs drivene med CVR nummer gælder der andre regler som du kan indhente oplysninger om hos de samme kilder.

 

Alle oplysninger i denne guide er fundet på nettet eller ved at ringe til de forskellige myndigheder. Kyle.dk kan ikke holdes ansvarlig for at oplysningerne er korrekte, du er selv ansvarlig for at undersøge disse regler så du ikke at gøre noget forkert.

 

Skrevet Maj 2014 

 

Kilder

Næringsbasen

Skat

Fødevarestyrelsen